NLP (Neuro-lingvističko programiranje)

NLP je razvojni trening ličnog rasta i razvoja, bazirano na istraživanju o ljudskom ponašanju koje se u psihoterapiji koristi da ljude opskrbi potrebnim tehnikama, znanjima i vještinama za postizanje ličnog i profesionalnog razvoja. To uključuje zamjenu starih i nekorisnih ponašanja i stavova, poboljšanje komunikacije i odnosa te duhovni razvoj.

Znanja koje imate niko vam ne može oduzeti i možete ga primijeniti u bilo kojoj stvarnoj, teškoj situaciji. Naučene vještine, strategije i procesi pokreću promjenu.

Sanjarima, realistima i kritičarima NLP psihotarapetut pristupa drugačije da bi pružio podršku u razvoju komunikacijskih vještina i stupanja u kontakt, moći zapažanja i fleksibilnosti, prepoznavanja i definiranja ličnog i profesionalnog cilja i dostizanja zadovoljstva. NLP praktičar podučava i kako primijeniti Miltonove govorne obrasce i govorom doprijeti do podsvesti ili upoznati i optimizirati vlastite strategije.
Program NLP Practitioner je usklađen je sa najvećim svjetskim standardima i odvija se prema Programu International Association of NLP Institutes (IN, Berlin) a akreditovan od strane međunarodne NLP asocijacije (IA-NLP) iz Švajcarske.

International Association for Neuro-Linguistic Programming