Kakvi sve oblici psihoterapije postoje?

Ne! Postoje različiti oblici psihoterapija a jedna od njih je i grupna psihoteerpija a koja više odgovara određenim klijentima.

Neka se psihološka pitanja najbolje rješavaju u grupnom okruženju. Psihoterapijska grupa je svijet u malom; kroz interakciju s njezinim članovima učimo o sebi i drugima, susrecemo se s raznim dijelovima sebe, mijenjamo se i razvijamo u psihološkom i duhovnom smislu rijeci. U terapijskoj grupi kroz sve te faze prolazimo u sigurnom, zašticenom okružju medu ljudima koji, poput nas, rade na sebi te vodeni sigurnom rukom voditelja koji ce nas svojim znanjem, mudrošcu i iskustvom lakše provesti kroz razne zamke pomažuci nam da iz njih izidemo cvršci, snažniji i topliji prema sebi i drugima, sposobni naucene vještine prenijeti i na situacije u svom realnom životu.

Grupna terapija ima nekoliko drugih prednosti specifičnih za probleme kojima se rješava. Naprimjer, adolescenti u grupnoj terapiji uče konstruktivno učestvovati u razgovorima koji mogu biti teški. Ljudi koji međusobno dijele slična iskustva imaju koristi svim stranama – jedni uče, drugi dijele.

Grupe podrške se organizuju po potrebi i dogovoru.